Sødmælksbrød i form

20 g. Gær
330 ml. Mælk
530 g. Hvedemel
1 tsk salt
35 g. Oliven olie

Mælken lunes, ikke for varmt. Gæren røres ud i en smule af mælken, og resten hældes da ved sammen med olien. Melet tilsættes efterhånden og det røres sammen med en træske (en farsske er min bedste ven når jeg bager). Kom saltet i sammen med melet. Når dejen bliver mindre våd kommes der ganske lidt mel i af gangen, mens der æltes godt med hånden. Lad dejen hæve i fadet i en time, dækket til. Efter en time slås det ned og formes let til, så det passer i en bageform. Jeg bruger en form på ca. 3 liter. Lad igen dejen hæve, i formen denne gang. Igen en time og tildækket. Inden tiden er gået tændes der for ovnen på 200 grader C. Og formen med dej sættes nederst i ovnen og det skal have 25-3o minutter, til overfladen får en lækker gylden farve. (jeg pensler det ikke). Vend brøddet ud af formen og placér det i ovnen igen, denne gang med bunden i vejret. Giv det omkring 5 minutter så bunden også får lidt farve, og bliver lidt sprød.

Dette brød er måske ikke det mest spændende. Men det har en god (blød) krumme og god smag, stadig, dagen efter. Også god til brødristeren.

Tags: 
sødmælk mælk hvede brød form
No comments yet

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.