Kylling Korma

Kylling Korma

Kyllingebryst filet.
Event. 2 grønne chili
75 g. smuttede mandler, let ristede
75 g. let ristede Cashew nødder
2 fed hvidløg, finthakket
2 cm ingefær, finthakket
125 ml. Vand
3 spsk veg. olie
salt, og peber
1 kanelstang
4 nelliker
1 lauerbærblad
2 tsk stødt koriander
Frø fra 2 kardemomme kapsler, let knuste
2 løg fint hakkede
100ml yoghurt naturel
Event. Saffron opblødt i en spsk vamt vand
75 ml. fløde
1 spsk citronsaft
Event. 1 spsk rosenvand

Skær kyllingen i bidder a ca. 3x3 cm.
Blend chili, mandler, cashew, hvidløg og ingefær sammen med vand til en past. Tilføj event. mere vand. (!). Sættes tilside.

Opvarm det halve olie på en stor stegepande. Steg kyllingen over flere omgange, til kun lige knapt gennemsteget (lad dem få resten senere i saucen). Når kyllingen er klar stilles det tilside, og resten af olien kommes på panden, og krydderierne tilsættes. De ristes til de dufter godt og stærkt. Kom løgene ved og giv dem 5-minutters tid, til de er bløde og gyldne.
Bland yoghurten sammen med nøddeblandingen og saffronvandet (event mere yoghurt(!)). Kom det på panden og giv de 5 minutter igen. Herefter kommes kyllingen ved, og det hele får et par minutter mens risene bliver klar.
Server med basmatiris og event. et godt madbrød til.

Tags: 
kylling asiatisk krydret
No comments yet

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.