Butter Chicken

Butter Chicken

Kyllingebryst filet Skåret i ca. 3x3cm stykker.
2 Fed hvidløg
2 cm. Ingefær hakket fint
½ tsk salt
½ tsk chili
1½ spsk citronsaft
½ tsk Garam Masala
½ tsk Gurkemeje
1 tsk Spidskommen, knust
1-2 spsk veg. olie

Sauce:
1½ spsk smør
2 Fed hvidløg, fint hakket
2 cm. Ingefær fint hakket
Frøene fra 1 kardemommekapsel, let knust
2 Nelikker, stødt
1 tsk stødt koriander
1 tsk Garam masala
1 tsk stødt Gurkemeje
1 tsk knust spidskommen
1 tsk stødt chili, eller efter smag
275 ml. tomat pulp, pasata
1 spsk citronsaft
40 g. smør
100 ml. fløde
1 spsk hakket koriander til garniture (frisk eller frysetørret).

Kom kyllingen i en skål sammen med hvidløg, ingefær, salt, chili, citronsaft. Bland godt så al kylling er dækket. Kom plastwrap på skålen og lad det trække i 30 minutter.
Bland nu yoghurt med garam masala, gurkemeje, spidskommen, og kom det i sammen med kyllingen. Igen sørg for at ald kyllingen er dækket. Lad det så marinere i 3-4 timer...

Tænd ovnen på 180 grader C.
Beklæd bageristen med alufolie og kom et stykke bagepair over, som dækker hele risten.
Kom kyllingen på bagepapiret og kom det i ovnen. Efter 10 minutter tages det ud, og alle kyllingestykkerne skal vendes. Tilbage i ovnen skal det igen have 10 minutter. Læg tilside.

Til saucen varmes en stor pande op. Smør smeltes og hvidløg og ingefær tilsættes. Steges for et minut. Herefter kommes kardemomme, nelliker, koriander, garam masala, spidskommen, og chili på panden. Røsres godt mens det steger 1-2 minutter til det dufter godt og stærkt. Rør tomat pasataen i sammen med citronsaft, og giv det et par minutter mere. Tilføj kyllinge stykkerne, og rør alt godt sammen. Tilsidst kommes fløde og smør og der røres til smørret er smeltet og saucen er glat. Smages til og krydderes event. mere. (Salt f.eks.).

Serveres med basmatiris og event. et godt madbrød. Husk koriander om du vil.

Habbi habbi.

Tags: 
wok kylling indisk
No comments yet

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.