- 2 Skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- Olie – til stegning af løg
- 400 gr. Risotto ris
- 2 dl. Hvidvin
- Timian – efter smag
- 1 liter grøntsags bouillon (2 tern)
- Ærter (ca. 2 dl)
- 50 gr. smør
- 100 gr. Parmesan – revet
- 100 gr. Pecorino – revet
- Salt og peber
Start med at hakke de 2 løg og hvidløg ret fint.
Kom dem i olien i en passende gryde (3 Liter).
Når de er klar tilsættes risene. Rør rundt, og efter et minuts tid hældes hvidvin ved og den første suppeske med bouillon. Du skal røre godt rundt i risene, og blive ved med det i de små 20 minutter det tager for risene at blive færdige.
Derfor er det en god ide at have osten klar – revet, og smørret vejet af og klar.
Når risene har optaget bouillonen hælder du endnu en skefuld i og rører til dét er opsuget.
Forsæt med dette til risene er al dente.
Smag på dem indimellem til de er klar. Smag til med salt, peber og timian.
Tag så gryden af varmen, put smørret og osten i, og rør det hele godt rundt.
Sæt låg på og lad det hvile i ca. to minutter.
Du kan jo passende dække bordet, finde drikke frem osv.