Ratatouille. En kødfri gryderet

  • Olivenolie
  • Tomater, omkring 2-3 dåser/brikker/glas – ca. 1Kg
  • 2 stk Squash eller courgetter, store.
  • 1 stk Auberginer, 1 stor eller 2 mindre.
  • 3-4 stk Peberfrugter eller snackpeber.
  • 3 stk alm. Løg.
  • 3-4 Fed Hvidløg
  • 2 små Laurbærblade.
  • Lidt timian.

 

Løg og hvidløg hakkes ret groft.
Snackpeber befries for kerner og vægge, skæres i mindre stykker.
Skær squash i skiver, derefter i tern.
Skær Aubergiberne i skiver, derefter i tern.

Hæld en sjat olie i en gryde og steg auberginerne et par minutter. Tag dem ud af gryden de lægges til side til senere. Hæld en ny sjat olie i gryden og giv squashen et par minutter. Den lægges også tilside.
Nu kommes hvidløg, løg og peberfrugten i gryden og de skal have 5 minutter. Tilsæt så tomat saucen og giv det sammen med løg osv. ca. 10 minutter under låg. Kom nu auberginer og squash i gryden, krydres med salt, peber, og lidt sukker og laurbærbladene plus timian, og småkoger så 30 minutter under låg.

Kan spises som hovedret. Jeg vil foreslå noget madbrød. Event Roti brød.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *