Quiche med Spinat, gedeost og soltørrede tomater

Dej:

  • 200 gr Hvedemel (300 gr)
  • 100gr Smør (150 gr)
  • 1 Æg (1-2 æg)
  • salt.

Fyld:

  • 1 Pose frossen spinat.
  • 1-2 æg.
  • Salt og peber
  • Soltørrede tomater
  • Gedeost (gederulle)

Dette er nok til ca. 6 stk quiche i små tærteforme af ca. 11 cm, eller en stor form ca. 30-33 cm.. Vælger du at bruge en større form, så pas på ikke at bruge for meget spinat.
En almindelig pose spinat er sansynligvis for meget, en økologisk med mindre vægt er passende. Der skal ikke kommes meget spinat i formene (Jeg vil anbefale max ca. 5-7 mm). Du kan gange mængden af dej op med 50% (se i parentes) og bruge 8 tærteforme i stedet. Hvis et æg er for lidt i dejen, men to for mange, så kom eventuelt lidt vand ved (ca 1-2 spsk) – så dejen er passende fugtig.

Ok.

Vej smørret af og kom det i en kasserolle, stil det på komfuret, på en plade sat på laveste varmetrin. Si melet op i en skål. Eller bedst – et dejfad. Drys salt i efter behag. Når smørret er smeltet stilles kasserollen til side og smørret køler lidt. Kom det nu i dejfadet, og slå ægget med i. Rør dejen sammen, og ælt det kort til det er ensartet, det vil være lidt fugtigt og fedtet af smørret. Vej dejen af og del den i 6 (8) stykker, som rulles ud og klemmes fast i formene.
Det var dejen.

Fyldet laves ved at du, hvis du bruger frossen spinat, tør dette op. Klem saften du af spinaten, der kan være temmeligt meget. Du bør tø spinaten op inden du går igang med dej osv. Hæld det i en skål og slå et æg eller to du i skålen, giv peberkværnen et par gode drej og drys lidt salt ved. De soltørrede tomater skæres i tynde strimler. Ved disse små forme skal du bruge cirka en eller to til hver form, men brug hvad du synes der passer. Skær så gedeosten ud, igen i passende mængder. Hæld nu en klat spinat i formen der har fået dej. Fordel så tomaterne og kom gedeosten øverst til sidst. Bages ved 200 grader i den nedre del af ovnen.

Dette er en meget enkel og meget lækker ret. Passende til forret, eller som tilbehør.
Hvis du ikke er helt tilfreds med resultatet så prøv selv at ændre på opskriften til næste gang.

Du kan bruge enten en gede-rulle, som så skæres i skiver. Eller en Gede-Gouda, som er god revet, eller i skiver.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *