- 1 Løg
- 2 fed hvidløg
- Olie – til stegning af løg
- 400-500 gr. Risotto ris
- 1 dl. Hvidvin
- 1 liter svampe bouillon (2 tern)
- Ærter (ca. 2 dl)
- Ca. 20gr tørrede svampe.
- 50 gr. smør
- 100 gr. Parmesan – revet
Start med at hakke løg og hvidløg ret fint.
Del svampene i stykker ikke for små, nogle større stykker er lækre guldklumper. Kom dem i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i et par timer.
Kom dem i lidt smør i en passende gryde (3 Liter).
Når de er klar tages de fra og risene tilsættes. Rør rundt, og efter et minuts tid hældes hvidvin ved og snart efter omkring 1 dl af det vand svampene har trukket i. Herefter resten af det vand ved. Efterfølgende kommes svampebouillonen i. Du skal røre godt rundt i risene, og blive ved med det i de små 20 minutter det tager for risene at blive færdige.
Derfor er det en god ide at have osten klar – revet, og smørret vejet af og klar.
Når risene har optaget bouillonen hælder du endnu en skefuld i og rører til dét er opsuget.
Forsæt med dette til risene er al dente.
Smag på dem indimellem til de er klar.
Tag så gryden af varmen, put smørret og osten i, og rør det hele godt rundt.
Sæt låg på og lad det hvile i ca. to minutter. Rør rundt igen inden det hældes op til servering.