• 1 liter vand
  • 250 gr. polenta mel, eller majsgryn
  • 100 gr. parmesan, frisk revet
  • 2 x 400 gr. Hakket oksekød
  • 2 løg
  • 1 glas tomatsauce
  • salt, Peber
  • event. en lille smule chili

Bring en liter vand i kog i en tykbundet gryde.

Kom majsmelet i lidt efter lidt, i mens du rører godt rundt så det ikke klumper. Hold vandet tæt på kogepunktet.
Bliv ved til al majsen er optaget i vandet. Du skal så røre ca. 30 minutter, ved lav temperatur – grøden skal småkoge. Den bliver tyk og sej, pas på ikke at brænde det på. Rør ofte rundt. Når tiden er gået kommer du massen i en smurt brødform. Glat den ud med en dejskraber, eller spatel af en slags. Stil den så i køleskabet mens du laver kødfyldet.
Hak løg og kom det i en gryde med smør/olie. Giv dem tid til de klares. Kom så oksekødet i, en halv pakke ad gangen. (200 gr.). Brun det og hak det med paletten så det smuldrer. Når det hele er klar, kommes tomatsaucen ved. Og lad så det hele simre i en time eller mere under låg. Sluk så og tag gryden af, eller lad den stå på eftervarmen.

Når majsblandingen er kold tager du den ud og vender den ud på et skærebræt. Skær så “dejen” i skiver af en halv centimeter. Jeg brugte med stor succes en ostekniv til brie. Tænd for ovnen, på 150 grader. Du skal, i en smurt bradepande, et fad, ell. lign. fordele halvdelen af skiverne i et lag. De behøver ikke ligge helt tæt sammen. Kom så halvdelen af kødsaucen over majsen. Kom også halvdelen af osten på. Læg et lag majs mere og igen kødsauce. Kom det sidste af osten over. Nu er det parat og du kan komme det i ovnen. Det skal bages i ca. 30 minutter ved 150 grader.

Spis en god salat og /eller brød til.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *