Lagkagebunde, og et forslag med hindbær & kakao.

  • 3 (4) M/L æg
  • 90 (120) gr. Sukker
  • 45 (60) gr. Hvedemel
  • 45 (60) gr. Kartoffelmel
  • Event. ½ tsk. Bagepulver
  • Sukker til drys

Tallene er for 2 bunde, tre hvis mængden i parentes benyttes.

Tag æggene ud fra køl og lad dem stå til stuetemperatur.
Slå dem ud i en skål, tilsæt sukker, pisk til det er stiv som flødeskum. (Det tager tid).
Sigt hvedemel og kartoffelmel, plus bagepulver over æggene, og fold det sammen.
Hæld det straks i formen, og straks i ovnen. Bages til let gyldent.
Vendes ud på bagerist, behold bagepapiret på.

Forslag til lagkage:
Dryp rom over lagkagebundene.
Kakao bunde, kom event. 2 spsk.kakao i melblandingen. Der skal så måske mere væde i, kom vand i, i små mængder til passende.
Kom event. revet marcipan i flødeskummet.

Bundene smøres med hindbær marmelade, optøede hindbær fordeles over og toppes med flødeskum.
Hvis 3 bunde gentag da dette.
På sidste bund, som bliver toppen, kommes marmelade, flødeskum, og bær til pynt øverst.

Du kunne arrangere lagkagen i den springform du har bagt bundene i. Løft forsigtigt ringen af formen, når du er færdig med kagen. Smør eventuelt mere flødeskum på, på kanten.

Du kan bruge chokoladesauce fra flaske til at pynte med.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *