En Lækker Kremet Vanilje Is

  • 3 Æggeblommer
  • 75 gr. Rørsukker (ell. alm. sukker)
  • 225 gr. Letmælk
  • 225 gr. Piskefløde (38%)
  • Vanilje, efter eget valg.

Varm mælken op i en kasserolle, eller lille gryde.
Del æggene, eller brug pasturiserede æggeblommer, (hvilket nok vil være en god idee pga. salmonella risiko).
Pisk de tre blommer med sukkeret.
Når mælken er varm, knapt kogende, kommes det i ægge/sukker blandingen. Rør det godt sammen og kom det tilbage i kasserollen. Varm det hele op mens du rører i blandingen. Det må ikke nå kogepunktet.
Tag det af komfuret og lad det køle helt af. Kom så fløden og vaniljen i, og kom det i din ismaskine.
Lad det fryse til det har den konsistens du ønsker.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *