• 875 gr. Majs, gerne frossen.
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 lille løg
  • 2 tsk knust spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • Chili, tørret knust, ell. fra pulver, efter smag.
  • 2 liter bouillon, lavet på tern. Tern til 1 1/2 liter er okay.
  • 6 spsk creme fraiche
  • Koriander
  • Parmesan ost, ell. lign.
  • Lime

Hak løget fint.
Kom olien i en gryde og varm op. Kom løget i, og giv det et par minutter, til det bliver klart.
Kom gurkemejen, spidskommen, og event. chili (efter smag) i gryden.
Kom majsen i, og bouillonen. Varm op til det koger, og skru da ned, og lad det simre i ca. 25 minutter.

Når tiden er gået, blend da blandingen i en blender (ikke en stavblender), over flere omgange. Si det, og kom det tilbage i gryden. Varm det op, kom så creme fraichen i og pisk det så det bliver rørt helt ud.

Du kan nu vælge at spise det varmt, server så nu, eller efter en opvarming, – eller du kan komme suppen på køl og servere det koldt. Lækker på en sommerdag sikkert. Jeg har dog kun prøvet det varmt. Men det kan – varmt, anbefales.
Drys med koriander, jeg brugte frysetørret, kom ost på om du vil. Servér med en lime, skåret i både. Smag på suppen først, og klem så lidt saft over suppen og prøv igen. Jeg blev lun på at komme lime saft ved (dråber).

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *