Kremet Græskarsuppe

  • 2 Hokkaido græskar
  • 1 eller 2 Rød peber
  • 4 til 5 Mellem gulerødder
  • 3 Fed hvidløg
  • 1 1/2 Liter grøntsags bouillon.

Skær græskarene i kvart og fjern skal og trævler/kerner.
Skær i skiver, der igen skæres ind til forholdsmæssigt store tern.
Vask og rens peberfrugten, fjern vægge og kerner. Skær i tern.
Vask og skræl gulerødderne, skæres i skiver.
Hvidløgene skæres i stykker.

Opvarm en stor tykbundet gryde op, og kom olie ved.
Kom nu noget af grøntsagerne i. Du skal nok dele det hele op i to, tre hold.
Hvert hold får 3-4 minutter i gryden. Det tages op, og det næste hold kommes i.
Når alt er blevet stegt kommes det hele tilbage i gryden, og bouillonen tilsættes. Det skal dække græskaret. Gør det ikke det skal du tilsætte mere vand eller bouillon.

Bring det til kogning, og lad det så simre ved en lavere temperatur i 30 minutter.
Brug så nu stavblenderen, eller en alm. blender (over flere hold). Og blend suppen til en ensartet kremet sag.
Du kan komme en klat creme fraiche, yoghurt eller hvad du vil oven i suppen til serveringen.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *